The Daily Life of Gay Parents in de media

Kidsweek 

Zondag is het Moederdag. Maar voor Tijmen (10) uit Oostzaan is het Moedersdag: hij heeft niet een, maar twee moeders! En daar staat hij mee in het nieuwe fotoboek The Daily Life of Gay Parents van fotograaf Annemarie Dekker. Door Govrien Oldenburger.

"Ik vind het leuk om anderen te laten zien hoe het is bij ons thuis", vertelt Tijmen.
(...)

Grazia 

Dit bijzondere boek combineert mooie foto's met verhalen, van en over homoseksuele stellen en hun gezinsleven. Fotograaf Annemarie Dekker maakte het omdat ze, opgegroeid als domineesdochter, in haar eigen omgeving nog veel negatieve opmerkingen kreeg toen ze uit de kast kwam. € 24.95

Artikel BNNVARA

Is het anders voor een kind om op te groeien in een gay gezin? En welke vragen hebben jonge gay ouders?

Tijdens de zwangerschap van fotografe Annemarie Dekker en haar vriendin Eline, werd Annemarie nieuwsgierig: hoe is het eigenlijk voor een kind om op te groeien met twee moeders?

LEES VERDER

De Nieuws BV - Radio 1

Tijdens de zwangerschap van fotograaf Annemarie Dekker en haar vriendin Eline, werd Annemarie nieuwsgierig: hoe is het eigenlijk voor een kind om op te groeien met twee moeders? Is dat écht zo anders dan opgroeien in een traditioneel gezin met een moeder en een vader? Ze trok erop uit met haar camera en fotografeerde het dagelijks leven van 50 gay gezinnen en tekende de bijbehorende verhalen op. 

Bekijk het fragment

Reportage in ZiZo magazine

‘The Daily Life of Gay Parents’ toont vijftig Nederlandse holebigezinnen. Toen fotografe Annemarie Dekker en haar vriendin aan het traject begonnen om zwanger te worden, stonden ze plots voor een heleboel keuzes. Een donor dichtbij of ver weg? Een anonieme donor of toch co-ouderschap? De nieuwsgierigheid van Annemarie werd getriggerd. Hoe ziet een LGBT+-gezin er eigenlijk uit? 

LEES VERDER (VANAF PAG 74.)

Beeldreportage in tijdschrift Ouders van Nu

Interview Zij aan Zij

Portret- en modefotograaf Annemarie Dekker brengt in april haar boek The Daily Life of Gay Parents uit. Het fotoboek, aangevuld met interviews, geeft een kijkje in het leven van vijftig gay parent-gezinnen in Nederland. Annemarie woont in Amstelveen met haar vriendin Eline en hun zoontje van 2.

LEES VERDER

Artikel ZiZo Online

‘The Daily Life of Gay Parents’. Een fotoboek, aangevuld met interviews, over vijftig homo-oudergezinnen in Nederland. Het boek zal uitkomen in april 2019, omwille van de grote heisa in Nederland rond de Nashville-verklaring start de voorverkoop nu al. ZIZO sprak met Annemarie Dekker.

LEES VERDER

Using Format